Джамала отримала звання народної артистки України

Президент України Петро Порошенко присвоїв співачці Джамалі (Сусана Джамаладінова), яка перемогла на музичному конкурсі «Євробачення-2016», звання народної артистки країни. Про це у понеділок, 16 травня, повідомляється на сайті глави держави.

«Це фантастична перемога. Ти зробила щасливими величезну кількість людей», — заявив Порошенко, вручаючи співачці знак відмінності. Він зазначив, що перемога у конкурсі має велике значення як для українського народу в цілому, так і для кримських татар зокрема.

За його словами, перемога на музичному конкурсі сприятиме поверненню Криму. «Ти зробила величезний внесок у те, щоб питання Криму знову повернулося на перші шпальти», — зазначив Порошенко. Він підкреслив, що «фактично на підтримку України піднявся весь світ і це не просто підтримку абстрактної України, а підтримку України і Криму, кримських татар».

Крім того, президент висловив сподівання, що співачка стане послом доброї волі Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Він повідомив, що доручив міністерству закордонних справ обговорити це питання з представниками організації. «Я вважаю, що важко знайти більш гідного людини», — заявив Порошенко.

17.05.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *