Дивовижні леді Чани Клейри "засліплюють" глядачів

Дивно, але всі ці неймовірні ілюстрації зроблені за допомогою звичайного лаку для нігтів. Автора цих маленьких творів не лякає ні складність обраного матеріалу, ні недовговічність самих робіт. «Все проходить», - повторює вона слідом за царем Соломоном. Художниця Чан Клейр (Chan Clayrene) народилася і виросла в малайзійському Клуанг. Там вона мешкала останні двадцять років. Все змінилося, коли художниці запропонували фінансову підтримку від Lee Foundation, яка дозволила їй отримати освіту в сфері образотворчого мистецтва спочатку в Сінгапурі (Nanyang Academy of Fine Arts Singapore), а потім у Великобританії (Fine Arts from Loughborough University). Вибір професії не був випадковістю для Чан - з дитинства майбутня художниця багато часу присвячувала малювання.

Її роботи - це, в основному, поєднання інсталяції, фотографії та малюнка. Іноді вона проектує костюми, для виготовлення яких використовує звичайний папір. Велика частина робіт Клейр присвячена дослідженню особистості самої художниці, а також її альтер его, прекрасної білявої «Принцеси» (Princess). Взагалі ж, всі її творчість присвячена нездійсненним і трохи дитячим мріям, в тому числі, мрії про так званої «західної» зовнішності.

Особливу популярність в інтернеті, втім, принесли їй малюнки, зроблені за допомогою... лаку для нігтів. «Мені подобається працювати з нетрадиційними матеріалами - колись ідеальним виразним засобом для мене стала цукрова вата, в теперішній час я вивчаю образотворчі можливості лаку. Звичайно ж, у нетрадиційного підходу є і мінуси - все мої роботи неймовірно тендітні й недовговічні».

25.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *