Олег Примогенов: " Україну повертається мода на російських акторів

Український актор, який за рейтингом видання Cut Insight найбільше знімався в кіно за останні 5 років, Олег Примогенов каже, що в український кінематограф знову повертаються російські актори. Спроба обійтися без росіян у кіновиробництві була нетривалою і розбилася об грошове питання. Фільми без росіян у кадрах Росія не купує, а українські кіновиробники вперто хочуть окупити свої стрічки на екранах країни-агресора.

- Зараз у нас знову повертається мода на російських акторів. Знову московські актори на головних ролях. А всі київські актори, звісно, пасуть задніх. Московський актор отримує півтори тисячі доларів за знімальний день, а наш київський 200 доларів. Тому московський, коли приїздить, дивиться на всіх як на антураж. Хоча він поганий актор, у нас актори кращі, серйозніші, глибші. Але вони почуваються опущеними.

А актриси наші - глибші значно, сильніші, чуттєвіші за московських. Росіянки більше наглі, але знімають їх.

Чому складається така ситуація?

- У наших продюсерів прогин перед Москвою. Так продати фільм на їх ринок можна дорожче. Всіх наших акторів ще треба рекламувати в Москві, а тих же там знають. Легше заробити з їхніми акторами.

Московський актор отримує півтори тисячі доларів за знімальний день, а наш київський 200 доларів. Тому московський, коли приїздить, дивиться на всіх як на антураж. Хоча він поганий актор, у нас актори кращі, серйозніші, глибші. Але вони почуваються опущеними

Раніше ми казали: все, будемо самі працювать, нікого нам не треба, ми самодостатні, Зняли пару фільмів, але не змогли їх продати в Росію. Тому зараз знову повернули російських акторів, щоб заробити гроші.

Ні щоб піти на захід, з поляками працювати, з французами. Польща ж на Росію не звертає особливої уваги. А у нас в кіно росіяни - монополісти постійні. Ми прогинаємося, і невідомо, коли це закінчиться. Хіба тоді, коли Росія розпадеться до біса, - зазначає Олег Борисович.

25.03.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *