Живопис відомого польського пейзажиста Марека Окрасси презентують у Львові

Полотна сучасного польського художника Марека Окрасси презентують дійсність, наповнену блиском, людьми, машинами, елегантністю, веселощами, морем та проявами життя. У такий спосіб автор ділиться своїми спостереженнями, пропонує насолоджуватись красою, замість того щоб ставити питання.

Складається враження, що картини художника демонструють якийсь кращий, омріяний нами світ, дещо снобістський, а насправді – погляд зі сторони та іронічну гру. І навіть у стерильних та ніби холодних образах проглядається прихована еротичність. 

Загалом малярство Окрасси не таке просте, як видається на перший погляд. У стилі, що ледь нагадує арт-деко, автору вдається передати невидиму сутність людського сьогодення.

Про автора:

Марек Окрасса народився 1975 року в Ченстохові. Навчався в Академії образотворчого мистецтва у Гданську на факультеті живопису та графіки. Був стипендіатом міністра культури і мистецтв та президента міста Сопот. Лауреат премій і відзнак загальнонаціональних конкурсів художників, премії "Срібна Острога" в рамках "Акції в Легниці".

Як художник брав участь у колективних виставках і організував кілька власних вдома та за кордоном. З 2004 року бере участь у проекті "Сопот – Вулиця мистецтва". Постійно співпрацює з мистецькою галереєю Катажини Нап'юрковської (Варшава), реалізує безліч мистецьких проектів для Державної художньої галереї в Сопоті та уряду міста.

Окрім живопису Марек Окрасса займається також ілюстрацією, плакатом, графічним комп'ютерним дизайном та шовкографією. Співпрацює з Молодіжною інформаційною агенцією (Гданськ), асоціацією Разом в Європі, Гданським Фондом європейської інтеграції, а також редакціями Twuj Styl, EkoBałtyk , Newsweek, журналом Art Crowd у Нью-Йорку.

 

Виставка: 25.01.2018-25.02.2018

 

Вернісаж: 25.01.2018 о 16:00

 

Адреса: Палац Лозинських, м. Львів, вул. Стефаника, 3

 

19.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *