Живопис Івана Марчука "підкорює" Таїланд

Уже протягом 25 років між Україною та Таїландом існує дуже тісний зв'язок у сфері дипломатії. У зв'язку з цим посольства організували дві виставки робіт українського  митця Івана Марчука.

Зважаючи на високий статус українського художника два найбільш престижні та авторитетні тайські центри мистецтв залюбки погодилися надати свої виставкові зали. Відтак, експонування робіт Марчука пройде у приміщеннях Бангкокського мистецького та культурного центру (Bangkok Art and Culture Centre) та Галереї королеви (The Queen’s Gallery). Згадані виставкові центри знаходяться під опікою уряду та королівської родини Таїланду.

Подібний захід проходить в Таїланді вперше та матиме позитивний вплив на встановлення відносин між українськими та тайськими діячами мистецтв, а також поширення позитивного іміджу України. За попередніми підрахунками експозицію побачать близько 100 тисяч осіб. Серед яких студенти провідних навчальних закладів Таїланду та факультетів прикладного мистецтва, представники урядових, ділових та мистецьких кіл, журналісти тощо.

Іван Марчук — український живописець, народний художник України, лауреат Національної премії України ім. Шевченка, який у 2007 році потрапив до рейтингу 100 геніїв сучасності, що був укладений британською газетою «The Daily Telegraph». Окрім цього, Іван Марчук є членом наукової ради Міжнародної академії сучасного мистецтва в Римі, яка прийняла його до лав «Золотої гільдії», що є першим випадком визнання українського художника інституцією такого рівня.

Експозиції живопису художника відбудуться у період з 31 жовтня по 17 листопада поточного року.

Ukraine Art News рекомендує:

У "БУНКЕРМУЗІ" СТАРТУЄ ВИСТАВКА ЛЬВІВСЬКОГО ХУДОЖНИКА ДАНИЛА МОВЧАНА

МИНИАТЮРЫ ПОДВОДНОГО МИРА НА ФОТОГРАФИЯХ МЭТЬЮ АЛБАНЕЗЕ

 

 

 

 

 

02.11.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *