Всесвітньо відомий український абстракціоніст Петро Лебединець покаже свої роботи у Києві

5 лютого в арт-просторі ЦУМ (Київ, Хрещатик, 38, 7 поверх) відкриється індивідуальний проект всесвітньо відомого українського художника Петра Лебединця «Ілюзія». Роботи автора є постійними гостями міжнародних виставок та фестивалів мистецтва, а також резидентами світових музеїв і галерей  від Нью-Йорка до Абу-Дабі.

У ході виставки майстер абстрактного живопису Лебединець продемонструє киянам та гостям столиці полотна, створені у 2012-2019 рр. До експозиції увійшло понад 15 масштабних робіт художника. Деякі з них глядач побачить вперше.

За словами художника, живопис  це шлях інтуїтивного пізнання, яке проходить через призму емоційно-асоціативного сприйняття. «Справжню силу кольору свідомість здатна сприймати лише через інтуїцію»,  впевнений Петро Лебединець. Основою представлених ним робіт стала гра автора з білим пігментом, який став «каркасом» для віртуозно побудованої абстрактної ілюзії та досягнення художньої гармонії через колір.

Петро Лебединець

«Петро Лебединець є одним з найяскравіших представників абстрактного мистецтва, яке в останні роки є трендовим в усьому світі. Вміння жонглювати кольорами та образами, безмежно-невичерпна енергія робіт, а також творчість і діяльність художника у цілому, заклали новий виток у формуванні українського абстрактного мистецтва та його присутності на світовій арені«,   відзначає Дмитро Палієнко, засновник Sky Art Foundation.

Виставка «Ілюзія» проходить до 28 лютого, вхід для всіх охочих  вільний. Організатор заходу  Sky Art Foundation, партнер  ЦУМ Київ.

 

 

30.01.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *