Voloshyn Gallery відкриває групову виставку «Післяобраз»

26 березня Voloshyn Gallery представляє групову виставку «Післяобраз», у рамках якої буде представлено живопис Артема Волокітіна, Тетяни Маліновської, скульптури Марії Куліковської та відео-арт Аліни Федотової.

Післяобраз (afterimage) – це феномен, коли після концентрації погляду на конкретному об’єкті мозок створює певний образ, що утримується свідомістю навіть після усунення об’єкта. Вони найчастіше виникають від споглядання предметів, що були опромінені сонцем, або сліпучих спалахів. З фізіологічної точки зору даний феномен є побічним ефектом адаптації очей до яскравого світла. Однак післяобрази мають досить індивідуальний характер, тому що в них присутня велика частка психоемоційного стану людини.

Післяобраз – це візуалізація взаємодії між ілюзією та реальністю, коли вони сплітаються настільки щільно, що їх неможливо відрізнити одне від одного, навіть незважаючи на наочні протиріччя. Тут гармонія між предметним і фантазійним світами досягається за рахунок персональних відчуттів. Сприйняття людини надає цим двом феноменам виразності та рівності поміж собою, робить їх візуально відчутними.

Саме ця контроверсійна гармонійність та реалістична ілюзорність поєднує монохромну яскравість картин Волокітіна, експресивну чуттєвість творів Маліновської, прогресивну тонічність відео-арту Федотової та динамічну статику скульптур Куліковської. (Уляна Курганова, мистецтвознавиця).

 

 

19.03.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *