Виставка Лєри Літвінової "зібрала" колекціонерів українського мистецтва з різних країн світу

У Центральному Будинку художника відкрилася персональна виставка Лери Літвінової «Placiditу». В експозиції представлені абстрактні роботи, з серії, яка нещодавно була представлена ​​на всесвітньо відомій Art Expo New York 2017, картини з приватних колекцій, а також нові полотна автора, зокрема: «Впорядкований хаос» і «Горизонти».

656A4608

Відкриття виставки розпочалося з прес-конференції, на якій були присутні представники провідних українських телеканалів, журналісти друкованих видань, блогери. Саме відкриття розпочалося з перфомансу. «Виходячи з концепції виставки і надихнувшись роботами Лери Літвінової, театр "Біла ворона" створили однойменний перфоманс – поділилася куратор виставки Леонора Янко. – Завдяки поєднанню кількох видів мистецтва гості ще глибше змогли відчути філософію «Placiditу».

Літній вечір відкриття «Placiditу» огорнув гостей станом безтурботності, завдяки особливому розташуванню і освітленню робіт організатори постаралися максимально залучити гостей до роздумів про суть гармонії, природі умиротворення.

656A4673

 «Хотілося перенести гостей виставки зі стану вічного цейтноту, так властивого нам. .. і літньої спеки в стан філософський, споглядальний – розповіла Лера Літвінова в інтерв'ю представникам ЗМІ. – Абстрактний пейзаж «Placiditу», завдяки якій виставка отримала свою назву, це робота про безтурботность, гармонію, реальність, в якій не існує ситуацій, що можуть вивести з внутрішньої рівноваги, і все знаходиться в ідеальному балансі».

656A4854

Відкриття виставки відвідали і колекціонери сучасного українського мистецтва з Нью-Йорка, Пакистану та інших країн, а також поціновувачі живопису. «Placiditу» представляє більше 25 неповторних за своїм настроєм полотен Лери Літвінової з різних періодів творчості. Її роботи придбані для постійної експозиції музею Берліна, брали участь у багатьох проектах в Брюсселі, Берліні, Люксембурзі, Брюгге і ін. Картини Лери Літвінової знаходяться в приватних колекціях України, США, Німеччини, Люксембургу, Бельгії, Гонконгу і т.д.

Виставка «Placiditу» проходить до 27 липня в Центральному Будинку художника.

Роботи доступні для придбання.

25.07.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *