Виставка японського мистецтва стартувала в Мистецькому арсеналі

У Мистецькому арсеналі відкрилася виставка японського мистецтва «Уявний путівник. Японія». Вона триватиме з 9 листопада до 17 грудня.

Ця виставка – уявний путівник уявної подорожі образами Японії, укладений з використанням традиційних японських зображень, предметів, текстів, поезії, а також нових технологічних мистецтв. «Мандрівка» наповнена історіями і нотатками, емоціями і відкриттями, новим досвідом.

На виставці представлені роботи сучасних японських художників та колекції японського мистецтва українських державних музеїв Києва, Львова, Одеси, твори з бібліотек та приватних збірок.

Шлях мандрівника-відвідувача виставки прокладений через 8 залів, які почергово репрезентують традиційні для японської культури поняття: Порожнеча, Острів, Сад, Форма, Бакемоно, Шлях, Пори року та Мейсьо.

Також відвідувачі виставки навчаться мистецтву орігамі, зроблять селфі у справжньому кімоно, долучаться до традиційної чайної церемонії та дізнаються, що таке каракурі. В освітній програмі заплановані різноманітні майстер-класи для дорослих та дітей, зокрема воркшоп зі створення коміксів Манга від японських художників Japan Cartoonists Association. Крім цього, з японським мистецтвом бою відвідувачів виставки познайомлять спеціальні гості з Японії, постановники сцен боїв фільму Квентіна Тарантіно «Убити Білла» – The Samurai Sword Artists KAMUI.

12.11.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *