Виставка Буднікова в Voloshyn Gallery

Voloshyn Gallery представляє персональну виставку живопису Володимира Буднікова "Міри часу". Представлені на виставці картини були створені художником у 2011 році, у Гурзуфі (Крим) паралельно роботі над скульптурами з металу.

“Вони є певною фіксацією ряду  початкових станів робочого процесу, де окремі елементи тільки-но вишиковуються перед тим як визначитися щодо ладу набуття упізнаваної форми”, — каже автор про дані роботи.

У творах виставки "Міри часу" ми бачимо як органічно поєдналися живопис кольорового поля із, немов натхненними японською каліграфією, точними мазками. Тут присутні чіткі межі, ритм та контрасність простих форм, монументальність. Всі роботи об’єднує властивий автору стриманий колорит.

“У своєму відчутті кольору Будніков дотримується аскези. У шляхетне чорно-біле плетиво цілого він додає один-два акценти кольору. Грань між живописом і графікою не є непроникною, він грає з "медіаспецифічністю" й того, й іншого, мікшуючи художні засоби – виразну лінію та заливки, штрих і живописну фактуру”, — влучно зазначає кураторка та мистецтвознавиця Вікторія Бурлака.

 

Суттєвою є і споглядально-меланхолійна складова даних живописних творів: з одного боку про них цікавіше думати, аніж дивитися, адже на полотнах наче “нічого конкретного не зображено”. А з іншого боку, ці речі споглядаєш довго і якось скоріше медитуючи, наче дивишся углиб чогось. Так поєднуються дві крайнощі.

26.03.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *