Виставка Анастасії Шевчук "розвінчує" мистецькі кордони

У львівській галереї «Зефірина» відкрилася експозиція проекту під назвою «За рамками» (Pozaramą) українських майстрів Ольга Коваль та Анастасія Шевчук. Відомо, що дівчата здобули ступінь бакалавра в Україні та поїхали підвищувати свої навики до Польщі. До участі у виставці «За рамками» долучилися 30 молодих митців із Польщі та України, які представили в межах проекту власні роботи – хтось серію, диптих чи триптих, а хтось одну.



«Так і народився задум, – каже Настя. – Різниця між сприйняттям студентами мистецтва та й взагалі поглядами на життя добряче відрізняється. Щойно ми переїхали до Польщі, довелося пристосовуватися, звикати. Цим проектом, який є своєрідним доповненням до дипломної роботи, ми вирішили показати різницю в сприйнятті мистецтва тут і там».



Проект «За рамками» теж дає можливість порівняти роботи представників різних шкіл – хочеться, щоб було більше нагод для такого обміну досвідом!» Перша виставка «За рамками» відбулася в Опольській філармонії ім. Йозефа Ельснера 2 березня цього року й отримала чимало схвальних відгуків. А вже 14 квітня виставку презентували українському глядачу.

24.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *