Величність реліквій єврейського світу представлять у Львові

У кав’ярні «Штука» стартує виставка «Реліквії єврейського світу Галичини». Проект «Реліквії єврейського світу Галичини» присвячено 85-ій річниці виставки єврейського художнього промислу, яку було розгорнуто у залах Міського промислового музею у Львові у березні 1933 року, де експонувались пам’ятки як із приватних колекцій, так і з синагог Галичини.



Експозиція виставки «Реліквії єврейського світу Галичини» розгорнута у п’ятимузейних залах. Представлені експонати відображають сакральну атмосферу синагоги, річний цикл релігійних єврейських свят, вироби різних ремесел. Окремі зали присвячені відомому колекціонеру єврейських старожитностей Максиміліану Ґольдштейну і його колекціям екслібрисів, витинанок і графіки. Частину пам’яток свого часу було репрезентовано на виставці 1933 року, але більшість експонатів показано вперше.

Проект втілено за фінансової підтримки Всеукраїнського благодійного єврейського фонду Хесед-Ар’є та Центру єврейських студій Університету Норсвестерн ім. Родини Краунів.Інформаційний партнер проекту − Роман Метельський та «Фотографії старого Львова». Виставка відкриється 15 квітня 2018 року.

13.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *