В Ужгороді стартувала гармонійна виставка

У приміщенні Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді відкрилася перша спільна виставка Сергія та Давида Біби. До уваги глядача представили понад два десятки полотен.


Презентувати свої напрацювання спільно батько і син планували ще з осені минулого року – заздалегідь опрацьовували та підбирали роботи й готувалися показати їх публіці. Нарешті задум вдалося втілити в життя: виставка вийшла камерною та гармонійною.


Понад двадцять абстрактних робіт укупі – це і є «Процес» Сергія та Давида. «Уся творчість – це пошук. Наше життя – це постійний процес, рух, навчання. Саме тому й виставка має таку назву. Певно, й наступна могла б так називатися – «Процес-2», адже ми й далі шукатимемо щось нове, будемо рухатися, а отже, перебувати у процесі», – пояснює Сергій Біба.



Експозиція складається з робіт, виконаних олією та акрилом в абстрактному стилі. Зі слів Сергія, реалістичні роботи не підбирали зумисно, адже це – тема для окремої виставки. Давид навчається у школі, однак щойно випаде вільна хвилина, тягне батька до майстерні й береться до малювання. У доробку хлопця вже чимало робіт – працює не лише з олійними фарбами та акрилом, але пробує себе й у графіці – пастелі, олівці, акварелі.



Під час вернісажу гості говорили про продовження мистецької династії, адже це не рідкість для закарпатської школи живопису. Втім, цікаво, якою стежкою піде юний художник Давид Біба. Триватиме виставка протягом двох місяців та буде у вільному доступі для всіх глядачів.

04.06.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *