В Парижі відкрилася масштабна виставка ранніх шедеврів Пабло Пікассо

18 вересня у музеї Орсе відкрилася виставка ранньої творчості Пабло Пікассо. Понад 300 робіт «блакитного» і «рожевого» періоду ще юного художника вперше разом виставлені в Парижі. Організатори експозиції показали період, коли Пікассо тільки почав входити в богемне середовище Монмартра.

Куратором довелося збирати експонати по всьому світу, які художник написав з 1900 по 1906 рік. Деякі роботи прибули з музеїв Пікассо в Парижі і Барселоні, музею Оранжері, із колекцій США, Швейцарії і Росії та з приватних колекцій. Також організаторам вдалося взяти для експозиції картину «Дівчина з квітковим кошиком», 1905, що колись належала до колекції Девіда Рокфеллера і, яку у травні цього року було продано на аукціоні за Christie’s $ 115 млн. Також кілька картин виділив швейцарський музей Fondation Beyeler, що недалеко від Базеля, який планує показати продовження цієї виставки на початку наступного року.

Для експозиції не випадково був обраний музей Орсе. Саме це місце стало першим в Парижі, куди Пікассо вирушив, прибувши в місто в жовтні 1900 року. Тоді він представляв Іспанію на Всесвітній виставці. Виставка триватиме до 6 січня 2019 року.

20.09.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *