В Музеї історії Києва відкривається виставка Олександра Клименко «Новий ноосферний авангард»

Zenko gallery запрошує на виставку «Новий ноосферний авангард» Олександра Клименко, що відбудеться з 22 травня по 9 червня в Музеї історії Києва.

Клименко пропонує глядачам свій авторський, революційний напрямок у мистецтві, який він назвав — Новий Ноосферний Авангард.

Клименко стверджує що значною складовою нового, рятівного для людства мислення має стати прийняття естетичних та етичних імперативів нового ноосферного мистецтва.

На погляд митця, ноосферне мистецтво може бути дуже різним по жанрам та напрямкам, від фігуративного до абстрактного, від медитативного, рефлексивного, до авангардного, втілюватися у різних формах – живописі, фотографії, графіці, тощо. Головне, що об’єднує дуже різні мистецькі прояви – це особливе ноосферне, антропокосмічне світосприйняття, активна життєстверджуюча позиція, звернена у майбутнє.

Нове бачення цілей мистецтва у 21 столітті Клименко  сформулював у численних теоретичних текстах, як і його кумири — Кандинський, Малевич. Також, у межах своєї концепції нового ноосферного авангарду Олександр винайшов нові візуальні символи, для яких створив назви – радугема та спектральний промінь-спектрема. В самих назвах митець наголошує спадкоємність до супрематизму Малевича, з ідеями якого веде заочний багаторічний діалог. Клименко наголошує, що радугеми, спектреми, та пост-супреми Малевича складають триаду символів 21 сторіччя.

На виставці у Музеї історії Києва митець представляє свої твори у широкому спектрі різноманітних технік та жанрів, переважно зроблені в період з 2017 – 2019 роки.

 

21.05.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *