Українець Вінні Реунов "осучаснив" роботи провідних класиків живопису

У вівторок 18 липня у Art Ukraine Gallery відкрилася виставка відомого українського художника Вінні Реунова під назвою «Краще ніж оригінал».  На виставці представлені інтерпретації художника, створені на основі картин імпресіоністів та журнальних обкладинок. Серед них можна побачити відомих акторів і музикантів, легенд світової арт-індустрії, українських політиків, бізнесменів та селебретіс.

Формально виставка складається з «оригіналів», які послужили темплейтами (шаблонами), і домальованих принтів — новими і неповторними інтерпретаціями художника, які і є ідеальним кінцевим твором мистецтва.

655x762_2016

За cловами Вінні Реунова, проект «Краще ніж оригінал» — це художньо-функціональна інновація, значення якої виходить далеко за межі художньої творчості автора.

«Це метод виробництва неповторної якості «Повторення», який наближає елітарну ексклюзивність художнього ринку — «підпису автора» до функції розширеного споживання, яку можна порівняти з музикою або літературою», — Вінні Реунов.

Вінні Реунов позиціонує процес тиражування не як технічний, допоміжний, а як художній акт. Саме репродукування стало твором не тільки матеріальної, а й культурної цінності і є головною особливістю виставки.

«Я відчуваю його талант, який важко вербалізувати. Але я точно знаю, що він вже став частиною історії світового мистецтва. На жаль, відчути дивний геній сучасності дано не кожному» , — наголошує Наталія Заболотна, засновниця Art Ukraine.

Джерело : ArtsLooker

21.07.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *