Учасниця "Срібного мольберту" Анастасія Теличук представила свої роботи громадськості

Чергова приємна звістка від учасників «Срібного мольберта» – лауреат ІІ конкурсу з живопису, студентка Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури (м. Київ) Анастасія Теличук вперше презентувала широкій громадськості свій творчий доробок. Персональна експозиція художниці відкрилася 13 лютого 2018 року в галереї «Висоцький на Воздвиженці», що в Києві, й триватиме до 8 березня.

Слід відзначити, що до цього часу Анастасія брала участь тільки в колективних експозиціях, зокрема, у нещодавній всеукраїнській різдвяній виставці, що відбулася в столиці. Але зараз нарешті в дівчини визріла думка представити свою творчість у більш повному форматі.

На виставці представлені близько десятка робіт Анастасії. Художниця розповідає, що це, на її думку, найкращі полотна, створені впродовж останніх кількох років. Що цікаво, організувала експозицію студентка повністю сама. Всі картини виконані за допомогою олії та полотна – Анастасія полюбляє малювати саме в цій техніці. Єдиний виняток – робота «Вечір», написана на картоні.

теличук2

Улюблений жанр мисткині – пейзажі, тож на виставці вони в основному й представлені. Художниця ставить собі за мету перш за все передати на полотні звучання й подих природи, а вже потім – «портретність місцевості». «Природа жива і має свою особистість, тендітність і безкінечну неповторність, – зазначає Настя. – Скільки митці вигадують щось нове, але знову повертаються до навколишнього і первозданного. Живопис беззахисний перед модою і сучасністю, але в цьому його сила». За словами дівчини, справжній митець зобов’язаний нести відповідальність за те, що зображає, які почуття плекає і до яких міркувань спонукає.

теличук3

Загалом своєю експозицією художниця закликає глядача до глибшого розуміння, сприйняття навколишнього світу – у всій його багатогранності, складності й тендітності водночас. «Частіше споглядайте живе, ніж монітор і дзеркало. Вчіться насолоджуватися природою й співіснувати з нею в гармонії», – зазначає Анастасія.

До речі, перша персональна виставка студентки стала можливою і завдяки участі у конкурсі «Срібний мольберт». Саме приїзд до Ужгорода допоміг Анастасії проаналізувати себе, з іншого боку подивитися на свою творчість. «Раніше я була досить самокритичною до себе і своїх робіт, а «Срібний мольберт» допоміг мені розкритися, по-іншому сприймати мистецтво. Зіграло свою роль і знайомство на конкурсі з відомим художником Анатолієм Криволапом, який допоміг порадами, настановами. Так що «Срібному мольберту» дуже вдячна за натхнення!»

теличук4

Настю, вітаємо тебе з персональною виставкою! Це перший, але дуже важливий крок на твоєму творчому шляху! Віримо в тебе, завжди пам’ятай про це! Бо успіхи кожного учасника – це підтвердження важливості нашої спільної роботи, це натхнення для нас працювати і в майбутньому!

19.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *