Учасникам Революції Гідності присвятили виставку у Києві

У Мистецькому Арсеналі в Києві у неділю відкрилася виставка присвячена учасникам Революції Гідності – творчим особистостям «Переведи мене через Майдан».

Участь у відкритті виставки взяли Президент Петро Порошенка разом з дружиною Мариною, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мистецтво учасників Революції гідності народжене у вихорі бурхливих подій від неймовірно сильної любові до України. Тільки митці завдяки дарованому Господом таланту бачать події настільки яскраво, настільки багатогранно, що допомагають відчути та осмислити це всім іншим», – сказав Президент на церемонії відкриття.

Глава держави зауважив, що серед учасників Майдану було чимало творчих особистостей. Він нагадав про наймолодшого Героя Небесної сотні Назарія Войтовича, який  навчався  на  дизайнера і любив живопис, та про Валерія Брезденюка, який володів унікальною технікою малювання на воді і своїм даром вразив усю країну, взявши участь у шоу «Україна має талант». Порошенко додав, що Володимир Мельничук фільмував відео та робив фото у найгарячіших точках Майдану, а у багатьох проектах, присвячених Революції Гідності та Героям Небесної Сотні, центральне місце займають твори Тетяни Чепрасової.

На виставці у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал» представлені роботи відомого художника Тараса Більчука. Сюжети його картин пов’язані з Україною княжої доби, добою козацтва. Його роботи  відомі в США, Канаді, Росії, Японії, Франції, Парагваї, Швеції, Польщі, Англії.

мист

Крім того, на виставці представлені мистецькі твори 17-річного активіста Євромайдану Назарія Войтовича, Володимира Мельничука, луганчанки Тетяни Чепрасової, фотографа Олександра Тимошенка.

Глава держави  подякував дружині та доньці художника Тараса Більчука за надані роботи та зазначив, що всі експонати виставки заслуговують на те, щоб бути представленими в Музеї Революції Гідності.

Тарас Більчук – учасник революції Гідності, учасник студентської революції на граніті. 13 років проживав у Сполучених Штатах Америки. В 2013 році повернувся до України, був активним учасником Революції гідності. Помер  влітку минулого року в рідному селі на Рівненщині.

Експозицію виставки «Переведи мене через Майдан»  можна переглянути до 25 лютого у Мистецькому Арсеналі.

19.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *
Антоніна
19.02.2018
ЧАС «Ч». Двадцяте лютого – час «Ч», Чекають київські майдани! Я бачу – владі вже пече, Бо, протии них народ повстане. Що Президент і наш кабмін, Та їх слуга Верховна Рада, Вже між народом мають клин, Та потерпіти знову радять. Таке злиденне нам життя, Створила наша нова влада. Від нас у найми всі летять, В ЄС, роботі різній раді. В нас лиш корупція цвіте, Останнє у народу крадуть. Хоч йде АТО, та бач, проте, З бандитом наша влада ладить. Чаша наповнилася вщерть, Народ зневірився у владі. Сказали - досить, краще смерть, Ніж у житті бути позаду. Навчив минулий нас Майдан, Й румуни прикладом нам стали. Ми змінимо в країні стан, Жидівську владу цю повалим. І НАС НІКОМУ НЕ СПИНИТЬ, Бо вийшли в бій з АТО солдати. Бачу Гарант уже тремтить, Та не дамо їм повтікати.