У Вінниці відкрилась друга виставка проекту Ukrainian Contemporary Women’s Art Fest 2018

31 серпня в КЦ «Галерея XXI» міста Вінниця відкрилась друга виставка фестивалю сучасного жіночого мистецтва Ukrainian Contemporary Women’s Art Fest, створеного у співпраці Інституту проблем сучасного мистецтва (Київ) та Української Асоціації жіночих досліджень у мистецтві (UAFRA). Фокус-тема Ukrainian Contemporary Women’s Art Fest 2018 заявлена як «Мистецтво компромісу». Всі учасниці експозиції – жінки.
Фото надано UAFRA

Фото надано UAFRA

Аналізуючи навколишній світ, людські взаємовідносини та вирій подій, що відбуваються, «протискаючи» все це крізь свою творчість, художниці вказують на визначальну роль жінки у вирішенні усіх існуючих конфліктних зіткнень. Адже саме жінка, за своєю природою, покликана нівелювати конфлікти, знаходити конструктивні компромісні рішення. Іншу площину творчих пошуків учасниць проекту зайняли емоційні та чуттєві рефлексії, що втілились у живописних, графічних творах, інсталяціях, об’єктах з кераміки та текстилю.

DSC06618

Зрілість художнього рішення та невичерпний талант характерні для картин знаної української художниці Оксани Чепелик. Живописні роботи Ірини Акімової зачаровують відвідувачів виставки оригінальним вирішенням та глибоким змістом. Слід відзначити фактурну живописність та чистоту серії робіт «Біле на білому» Тетяни Самохіної, серію у експериментальній техніці фотоарту «Entrance» Ірини Семенюти, яка поєднує розділені простором об’єкти і «переносить» глядача на 100 років в минуле, втім не звільняючи його від артефактів сьогодення, по-жіночному ліричні та образні пейзажі Лілії Студницької, творче осмислення людини загалом та жінки зокрема, її місця в соціумі та всесвіті в абстрактних полотнах Поліни Щербіни. Витонченими пластичними формами виділяються керамічні роботи Олесі Дворак-Галік. Свої нові роботи у техніці колажу представила на виставці Мар’яна Гончаренко. З великою зацікавленістю відвідувачи знайомились з творчістю художниць Маріанни Абрамової, яка успішно експериментує із фактурою на полотні, створюючи багатошарові живописні композиції, та Анни Бітаєвої, колористичне рішення робіт якої зачаровує своєю експресивністю та динамічністю.

Участь у виставці взяли 22 українські художниці: Маріанна Абрамова, Анна Бітаєва, Ірина Акімова, Ірина Ворона, Мар’яна Гончаренко, Марго Громенко, Олеся Дворак-Галік, Олена Іванюк, Наталія Корф-Іванюк, Ніна Мурашкіна, Тетяна Самохіна, Лідія Селянко, Ірина Семенюта, Лілія Студницька, Валерія Тарасенко, Ната Трандафір, Ірина Федоренко, Олена Феофанова, Оксана Чепелик, Надія Шошина та Поліна Щербіна. Також, до експозиції у місті Вінниця увійшли роботи вінничанки Ірини Шостак-Орлової (текстиль).

DSC06368a

Організаторами Ukrainian Contemporary Women’s Art Fest 2018 виступили: КЦ «Галерея XXI», Інститут проблем сучасного мистецтва НАМ України, UAFRA, Pinchuk Art Museum | Oleg Pinchuk, ArtBureau | Анастасія Гончаренко, Tuzov Gallery | Владислав Тузов. Куратори виставки – Ірина Акімова, Анастасія Гончаренко. Арт-директор проекту – Владислав Тузов. Виставка продовжить мандрувати регіонами України.

07.09.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *