У Львові представили виставку "Неологізми від Володимира Немири"

У Львові відкрилася виставка "Неологізми від Володимира Немири". Переглянути його роботи можна у музеї Олени Кульчицької по вулиці Листопадового Чину, 7 до 17 червня.

"Володимир Немира є своєрідним художником. Він маючи знання традиції зумів знайти свою нішу у різноманітності сучасного мистецтва. Він має асоціативне мислення. Володимир Немира не просто малює сюжет, а намагається його осмислити і відтворити в абстрактних композиціях", – зазначила завідувач музею Олени Кульчицької Любов Кость.

Інша виставка художника у Маріуполі. Її продовжили ще на місяць. Митця також запросили у Запоріжжя.

"Творчість кожного художника ділиться на періоди. У передостанній період я малював енергію предмету. Дивлячись на будинок, думав, хто там живе, що у них трапилось: чи дитина народилась, чи похоронка з АТО прийшла. Тепер малюю те, що відчуває душа. У моєму житті має місце і Бог, і природа, і сім'я. Малюю настрої, а вони, як музика, мають акценти", – сказав Володимир Немира.

На виставці презентовано 67 робіт художника створених у 2015-2017 роках. Серед них авторська інтерпретація біблійного сюжету "Тайна вечеря", збірний образ української жінки-берегині у картині "Скіфські баби", асоціативне трактування станів природи побутових і суспільних явищ у роботах "Мокрінь", "Лахи", "Гобелен", "Танець". Можна побачити також малярські полотна "Під захистом" "Ярило", "...і вам відчинять".

"Мистецьку цінність моїх картин покаже час. Робота художника починає жити своїм життям відтоді, як її побачить глядач. "Тайну вечерю" малював кілька разів. Щоразу підходжу до написання картини по-різному, відповідно до станів своєї душі", – вважає художник.

Володимир Немира має шість персональних виставок в Україні. Твори Володимира Немири зберігаються у численних музейних та приватних колекціях в Україні та за кордоном.

"Пенсія художника – це 12 тюбиків фарби. Тому свої картини продаю. Є люди, які не розуміються в мистецтві, а накрали грошей і хочуть усі стіни завісити картинами. Їм продаю дорожче. А буває прийде людина бідніша і аж плаче, так хоче конкретну картину, тоді віддаю дешевше", – каже Володимир Немира. Додає, що деякі роботи продавав і по 3 тис доларів.

21.05.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *