У Львові представили історичне мистецтво

У культурній столиці України стартувала виставка під назвою «Скарби династії Цін». В експозиції представлено унікальне зібрання артефактів минулого китайської культури та історії.

Відвідувачі матимуть змогу побачити авторські твори різних майстрів кінці ХVІІІ – початку XIX століття, а саме: шаблі, предмети релігійного призначення, ритуальні кинджали, вироби зі срібла, слонової кістки та цінних порід дерева тощо. 



«За допомогою цих речей ми можемо також простежити події середньовічної історії та історії правління династії Цін зокрема. І, варто сказати, що дана виставка буде цікава не лише художньою та естетичною складовою. Тут можна побачити та особисті речі останнього китайського імператора династії Цін Пу І, історія якого дуже трагічна», - розповіли організатори виставки.



Імператор Пу І успадкував маньчжурський трон у 1908 році маючи всього два роки. Вже у 1924 році, після багатьох соціально-політичних змін у Китаї, був повністю відсторонений від влади, і змушений покинути країну. За ці роки частина імператорських предметів просто була прихована у різних місцях. Та все ж таки їх вдалося віднайти та продемонструвати широкому загалу. Виставка триватиме до 30 вересня 208 року.

28.05.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *