У Lera Litvinova Gallery презентують філософське мистецтво

7 червня о 18.00 відбудеться урочисте відкриття нової мистецької локації Lera Litvinova Gallery. Сучасний арт-простір, вже досить відомий знаковими проектами як в Україні, так і у Німеччині, Бельгії та США, зустріне гостей за новою адресою у самому центрі міста.



Проект-дослідження «Антропологія» - перша виставка, що відкриває арт-простір. Куратором проекту є Леонора Янко, мистецтвознавець, арт-менеджер та директор Lera Litvinova Gallery: «Давньогрецький філософ Протагор говорив, що людина є мірилом усіх речей, це особистісна єдність душі і тіла. Наш проект показує всю суперечливість людської природи, складність реальних земних умов її існування, природну необхідність та абсолютні цінності. Сьогодні, рефлексуючи багатовікові вчення, митці стверджують глибинну ірраціональність особистості, природний потяг до добра, щастя та гармонії…»



Антропoлогія – це кристалізація філософського розуміння людини від початку виникнення основних ідей, образів, понять, що закладені в ній на культурному рівні. Це спроба митців відтворити ознаки кожного індивіда, що не можуть бути запозичені чи повторені, не можуть зникнути чи змінитися. Це те невимовне, що залишається з Людиною попри всі життєві обставини, її особистий код, що вона зберігає з плином епох.



Простір галереї поділений на зали, що віднесені до таких тем як «середовище», «цивілізація та релігія», «самоідентифікація». Серед більш ніж 20-ти учасників: Заслужений художник України Наталія Папірна, Анна Волошко, Наталія Корф-Іванюк, Олексій Іванюк, Юлія Полякова, Алла Волобуєва, Анастасія Крайнева, Юрій Шаповал, Аліна Гаєва, Лера Літвінова, Семен Щербина, Юлія Поручник, Astian Rеy, Сергій Затонський, Олена Пронькіна, Сергій Піскунов, Антон Гудзікевіч, Тетяна Шимко, Євген Шаповалов, Данило Козелецький, Євгенія Іващук, Ката Рудакова, Андрій Фіголь, Василь Жиров, Артем Андрійчук (Kaffelman), Тетяна Черевань.



«Мистецтво – це природня необхідність кожної людини, яка живе в нас на підсвідомому рівні. Численні дослідження доводять, що мистецтво зцілює, оновлює та надає сил у скрутних ситуаціях. Підтримка такого проекту, як «Антропологія» - це крок на зустріч кращим змінам у суспільстві…» - Галина Шабшай, директор Shabshai Upgrade System, член Міжнародної Асоціації Енне-типології IEA (Каліфорнія). Більше фото можна побачити в галереї

01.06.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *
віталій
16.06.2018
мені це не подобається, бо немає сенсу...псевдонатяк