У київському музеї стартувала виставка професій

У Національному музеї «Київська картинна галерея» проходить масштабна виставка під назвою «У кожної справи свій запах і смак». В експозиції представили понад 80 творів з колекції музею, які розповідають про ремесла і професії ХІХ - ХХ століття. 



«Виставка камерна, але вона має у своєму розпорядженні досить філософські роздуми. Рано чи пізно перед нами стоїть вибір професії, а значить - вибір життєвого шляху і своєї долі. Ми намагалися зробити виставку цікавою для відвідувачів різного віку», - розповів куратор виставки Наталя Агєєва. Дійсно, виставка захоплює і дітей і дорослих. Робота «Булочник» Бориса Кустодієва, обрана для афіші виставки, буквально ілюструє вірш Джанні Родарі «Чим пахнуть ремесла?», знайоме нам з дитинства. Згадуємо рядки віршика і вибираємо професію, враховуючи застереження для ледарів.

Ключові експонати виставки - робота «Микула Селянинович» Віктора Васнецова і знайома за підручниками багатьом радянським школярам картина із запасників музею «Колгоспний ток» Аркадія Пластова, які досить-таки рідко представляють у галереях. Час від оранки до збору врожаю - це стрижень, який тримає виставку, а решта професії легко і логічно на цей стрижень нанизуються. Особливу увагу на виставці приділили творчим професіям - музикантам, акторам, художникам, поетам, балеринам та цирковим артистам. Виставка триватиме до 1 травня 2018 року.

23.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *