У Києві відкриють масштабну експозицію Бориса Плаксія

23 серпня у виставкому залі аукціонного дому «Золотое Сечение» відкриється персональний проект одного з найунікальніших художників-шістдесятників Бориса Плаксія «Зухвалий виклик».

Тернистий життєвий шлях видатного автора, який як у творчості, так і у повсякденному бутті, ніколи не зраджував ідеалів шістдесятників, сприяв розквіту його різножанрової творчості.

У ході виставки публіка побачить більше 30-ти робіт живописця, монументаліста, скульптора, ілюстратора, графіка і філософа Плаксія. Проект чи не вперше дає можливість ознайомитись з широкою ретроспективою різних періодів творчості самобутнього автора.

Знаний портретист, він зобразив на своїх полотнах таких відомих постатей як Алла Горська, Василь Стус, В’ячеслав Чорновіл, Василь Симоненко, Іван Драч, Павло Тичина. Кілька відомих портретів автора відвідувачі побачать на експозиції.

У багатьох полотнах майстра відображено драматичні сторінки української історії, страдницьку боротьбу українців за свободу рідного краю. Борис Плаксій – митець великої сили та надзвичайного таланту. Його істинне часто вимірювалось ціною власної жертовності.

«Погоджусь зі словами видатного українського сучасного художника Івана Марчука, який назвав Бориса Плаксія «людиною тисячоліття». Плаксій був гонимий радянською владою. Він був тим, хто підписав колективного листа проти десталінізації в Україні та не «розкаявся щиросердно» після погроз влади. Його творчість сповнена не тільки високої художньої цінності, за його роботами – ціла історія країни», – зазначає Михайло Василенко, співвласник аукціонного дому «Золотое Сечение».

Виставка триватиме до 12 вересня, вхід для усіх охочих – вільний. Експозиція працює з 11:00 до 18:00. Неділя – вихідний. Додаткові святкові вихідні: 24-26 серпня.

17.08.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *