У Києві стартує філософська виставка Павла Ковача

У Щербенко Арт Центр відкривається нова персональна виставка під назвою «Реалізм і реальність». В експозиції представлять роботи відомого ужгородського художника Павла Ковача. Проект міститиме низку компонентів: фотографії, залиті шаром силікону, контурний малюнок мозаїки з «пронумерованими» персонажами, медичні унаочнення, відео-перформанс... та серію живопису олією на полотні.



Три «історії», три «документальних факти» були покладені автором в основу вибудовування логіки власного проекту. Він звертається до питання співвіднесення «мистецтва і страждання», можливості митця творити на тему війни, перетворювати страшну, болісну реальність на нову - художню.

«І якщо війна не метафора, не абстрактна тема, а одноденна реальність з інформаційними меседжами, фейковими новинами у формі “распятого мальчика”... і в дійсності торкається сотні тисяч родин, які реально переживають за своїх рідних та близьких! По суті, неосмислене минуле завжди буде “шкіритись” в настоящому!?» - запитує Павло Ковач. Відповідь можна буде спробувати відшукати на виставці «Реалізм і реальність», що триватиме до 30 червня включно.

24.05.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *