У галереї Spivakovska ART:EGO виставка іспанської художниці

Персональна виставка Teresa Acinas «Mujer Sueño Pasión. Жiнка Мрiя Пристрасть»  17.02 – 03.03.2017

17 лютого 2017 року о 19:00 у столичнiй галереї Spivakovska ART:EGO вiдбудеться урочисте вiдкриття персональної виставки iспанської художницi Терези Асiнас за пiдтримки Посольства Iспанiї в Українi.

 Тереза Асінас народилась у м. Мадриді та у якості художниці розпочала свій творчий шлях у м. Барселоні 32 роки тому. З тих пір вона живе та працює у невеличкому містечку поблизу Барселони.

Тереза сповнена пристрастю до людського обличчя та вона відома перш за все своїми портретами багатьох визначних осіб європейського політичного та соціального життя, серед яких слід відзначити портрет Папи Римського Іоанна Павла II (1990р.).

 Після своїх перших виставок, коли портрет вже перестав бути екслюзивною темою її творчості, людяність продовжує поставати на першому плані спостереження людських сцен, де південь є однією із основних тем її творчості.

 Живопис художницi можна вiднести до фовiзму, що нa перехресті символізму, нагадує нам Гогена, де проявлена кінематографічна рясність, вказує нам на Альмодовара та схоплює, майже хворобливо, красу простих речей, зображених при повному володінні справи, мазку пензля та кольору.

 Вона майстерно володіє кількома техніками: темпера, природними пігментами, живописом олією та акрилом. Наразі Тереза малює великоформатні сцени, де емоція, безсумнівно, є головною темою її картин: любов, надія, щастя, але також страх, у парадоксальній відповідності, де яскравість та інтенсивність кольорів – червоного, рожевого, жовтого, зеленого, блакитного та білого – стикається з межею чорних мазків пензля, як покора нездоланній фатальності.

Вiдкриття виставки 17 лютого о 19:00 в Spivakovska ART:EGO culture center.

Експозицiя виставки з 18 лютого до 03 березня 2017 року з 11:00 до 19:00 щоденно. Вхiд вiльний.

Адреса: м. Київ, вул. Саксаганського, 59 Б

Акредитацiя ЗМI: (044) 246 65 24, (068) 305 40 00, julie@artego.center

 

13.02.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *