У галереї "Дукат" представлять персональну виставку Наталії Мариненко

19 травня Educatorium відкриває виставку Наталії Мариненко, самобутнього скульптора і декоратора театру «Дах» . Це людина, що здатна черпати натхнення як в Індії, так і у Славуті на фарфоровому заводі сантехнічних виробів. Вона дивує і вражає, захоплює та шокує. Авторка трактує себе як пекар, а свій власний стиль називає наративно-аналітичною терапією.

Проект «Запечене мистецтво» складається з восьми блоків, присвячених різним темам, або «моментам». В кожній скульптурі закладена певна історія. Надривна, саркастична, але водночас дуже правдоподібна. Авторка немов повертається до традицій класичного (доавангардного) мистецтва, коли головним був сюжет, а не форма

Блок №1: «Капарот». Капарот — єврейське свято жертвопринесення Півня, або «Як же в Одесі жити і про євреїв, їхні обряди і традиції не говорити?».

Блок №2: «Солоденькі». Представляє одіозних арт-персонажів Одеси, чиї стосунки вкрай специфічні: Сергія Бакуменко, Олександра Ройтбурда, Леоніда Войцехова, Віктора Хохленко…

Блок №3: «Еротика».

Блок №4: «Magic Murti» — Ганеша, Шива, Будда. Уже кілька років Наталія Мариненко зимує на ГОА. Це штат в Індії,що у минулому був португальською колонією. Тут немає чвар, тут пліч-о-пліч живуть мусульмани, католики та буддисти, і всі дружні, всі «хеппі». До речі, саме це місце свого часу вподобали хіпі.

Блок №5. Данина року Японії: фігури самураїв  «з виряченими очима» та гейша.

Блок №6: «Старі баби». Є така, що лежить на лопаті (з «Івасика-Телесика»), є і та, що лежить в кориті, наче у домовині (із казки «Золота рибка»), є там і Колобок. До них ідеологічно примикає портрет Червоної Шапочки у 45 років.

Блок №7: «Antishit pigeons».  

Блок №8: «Кобзаріада». Безсумнівно, найпозитивніший блок проекту. Це — ємності для самогону! У 1,5 літри! (текст Ута Кільтер).

2e19939-skrypka-1

18.05.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *