У державному архіві Рівного стартувала виставка, присвячена українській революції

Відсьогодні у Державному архіві області запрацювала виставка «100 років боротьби. Українська революція 1917 – 1921», повідомляють у прес-службі Рівненської ОДА.

Експозиція складається із 21 банера, розробленого Українським інститутом національної пам’яті. У підготовці матеріалів використано більш ніж 250 документів та фотографій.

- Лише декілька років назад у підручниках не було нічого про Українську революцію 1917-1921 років. Проте ми повинні пам’ятати уроки історії, а також розуміти, що наша єдність – це запорука нашої незалежності, - наголосила заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Зокрема, на банері «Державне будівництво. Директорія УНР» можна побачити фотокопію Закону «Про форму влади на Україні», що був ухвалений Трудовим Конгресом 28 січня 1919 року.

- Документ підписали Семен Вітик та секретар Сергій Бачинський. Останній хоча й не виходець з Рівненщини, але весь міжвоєнний період тут перебував. Він якраз був секретарем Трудового Конгресу, коли ухвалювався Акт Злуки УНР і ЗУНР», - розповів історик, керівник науково-редакційної групи «Реабілітовані історією. Рівненська область» Андрій Жив’юк.

Із особистими свідченнями Сергія Бачинського, а також інших діячів Української революції можна ознайомитися у Книзі сьомій тому «Реабілітовані історією. Рівненська область», яку видала однойменна науково-редакційна група.

Впродовж тижня виставка працюватиме в Державному архіві Рівненської області, за адресою: м.Рівне, вул. Кавказька, 8. Потому матеріали будуть експонуватися у районах області.

23.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *