У Черкасах виставка юної мисткині

20 січня 2017 року Черкаський обласний художній музей, який завжди підтримує талановиту та сміливу молодь у початкових пошуках себе, свого самовираження, власного стилю, презентував виставку черкаської художниці Марини Побережної (1994 р.н.). Перші спроби пензля вона почала здійснювати у 2014 році, беручи уроки живопису у викладача Черкаської дитячої художньої школи імені Данила Нарбута Мальцевої Алли Григорівни. Результатом навчання стали 18 робіт, створених протягом осені-зими 2016 року, що нині представлені на виставці.

За словами Марини Побережної, поштовхом для створення картин було усвідомлення свободи дій, необов'язковість слідувати за «Великими художниками» чи напрямками образотворчого мистецтва. Можливість створювати щось своє, виходячи з власного почуття прекрасного, розуміння побудови композиції і використання кольору, – ось те, що стало визначальним у відправному етапі творчості Марини Побережної.

Саме тому у картинах переважає емоційність та експресивність. Вони є вираженням бурхливого та стрімкого вихору чи сплеску почуттів, пережитих вражень від побаченого під час прогулянки, роботи або виконання буденних справ. Іноді навіть звичайні предмети у нехарактерному для них кольорі чи формі можуть мати чудернацький вигляд. Адже головним, на думку художниці, є власне спосіб зображення того чи іншого предмета, явища чи почуття, а що малювати – завжди можна знайти. 

21.01.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *