Таємниче мистецтво сценографії в Музеї Верещагіна

Вперше за багато років музей презентує виставку присвячену вишуканому й таємничому мистецтву сценографії, знайомлячи вас із роботами київських театральних художників Богдана та Олени Поліщуків.

Всі ми бували у театрі. Багато хто має своїх улюблених акторів або режисерів, але є ще одна професія без якої неможливо уявити виставу на сцені. Звичайно іде мова про художника.

Костюми, декорації, реквізит все це з’являється на сцені зовсім не саме собою, все це є втіленням творчої фантазії художника сценографа. Глядач бачить на сцені лише готовий результат роботи. Але, як все це створюється? Як відбувається робота за лаштунками театру, по той бік дзеркала сцени …?

Театр є багатогранним і актуальним мистецтвом, саме такою є і експозиція виставки.На вас чекають макети, ескізи сценографії, ескізи костюмів, афішідо вистав поставлених у різних театрах України, серед яких:

 «Носороги» Е. Йонеско, «Райськеє діло» І. Малкович (Національний академічний драматичний театр ім. І. Франка, м Київ);

«Лісова пісня» Л. Українка, «БлагодарнийЕродій» Г. Сковорода (Львівський академічний театр ім. Л. Курбаса);

«Зерносховище» Н. Ворожбит (Перший театр, м. Львів);

«Зачарований чумак» І. Поклад (Київський муніципальний академічний театр опери та балету для дітей та юнацтва)

Виставка носить ще й просвітницький характер, ви дізнаєтеся чому сьогодні оформлення вистави ми називаємо сценографією а не декораціями,  що таке театральний макет і в якому масштабі він робиться, для чого на ескізах костюмів приклеєні шматочки тканини, як звали перших сценографів   України та що вони говорили про це концептуальне мистецтво.

Під час відкриття ви матимете можливість поспілкуватися із авторами виставки.

 

25.03.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *