Скульптура Назара Білика "розкриває" близькість між людиною і Всесвітом

У полтавській галереї JUMP відбудеться відкриття проекту «Уявні відстані» відомого скульптора Назара Білика. За словами куратора Аліси Ложкіної, це фундаментальна інтроспекція з метою пошуку відповідей на базові питання нашого існування. Що ми знаємо про людей, яких на тому чи іншому етапі свого життя вважаємо близькими? Чи має сенс пірнати за лаштунки людської анатомії й звичних соціальних масок? Що ховається в нас самих, і як це побачити?


У сучасному світі ми все частіше забуваємо, що таке відстань. Ми звикли до її якомога швидшого подолання. Стрімкий транспорт, мобільний зв’язок, соціальні мережі дають відчуття тотальної близькості будь-чого і будь-кого. Теорія шести рукопотискань говорить, що кожні дві людські істоти на Землі розділені лише коротеньким ланцюжком спільних знайомих. Ми, жителі мегаполісів, рідко вглядаємося в чорноту нічного неба і ще рідше замислюємося над космічною самотою кожного, хто під цим небом народжений.

 

Проект Назара Білика – про неминучість абсолютної розділеності й парадоксально пов’язану з цим можливість близькості. Спрагла близькістю відстань між людиною і людиною, людиною і космосом, внутрішнє відсторонення з метою пізнання самого себе, соціуму та універсуму є головним предметом дослідження художника. Виставка відкриється 21 березня о 17.00.

20.03.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *
violet
25.03.2018
як на мене, так краще б не відкривалась...порожнеча