Роботи учасників "Срібний мольберт" представлять у Харкові

Натхненні атмосферою «Срібного мольберта» учасники активно працюють над собою, шукають і знаходять нові способи втілення задуманого. Так, 2 березня 2018 року в Будинку народної творчості в Харкові відкрилася колективна виставка робіт учасників творчого об’єднання «Митці з вулиці Мистецтв», яка має назву «За покликом серця». Родзинкою виставки стала спільна робота учасників у стилі українського неомодерну на тему “Сніданок із сонцем” – кожен привніс на полотно своє бачення і розуміння ідеї.



«Митці з вулиці Мистецтв» – це колектив молодих художників, які об’єднані спільним бажанням творити. Сюди входять учасники третього відкритого студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт» – Ганна Козелецька та Ярослав Леонець, а також Альбіна Абдірова, Анна Білик та Марія Опанасенко.

«Ми всі однокурсники – разом ходимо на додаткові заняття, їздимо на пленери… Тому виникла ідея об’єднати наші творчі зусилля, щоб відтворювати втрачене у мистецтві, а ще – вносити в нього щось нове. Ми мріємо з часом не просто міцно стояти на ногах, а зробити об’єднання унікальним та впізнаваним – зі своїм почерком та стилем. Ми хочемо творити мистецтво», - розповіла одна з учасників. 

Представлена виставка «За покликом серця» стала дебютною для молодих талантів і першою з низки тематичних проектів, які планують утілювати в майбутньому. Куратором виставки став Валерій Завершицький. Зокрема, експозиція презентує близько 30 творів живопису і стільки ж – графіки. Тут представлені численні жанри – пейзаж, натюрморт, портрет, а розмаїття технік вражає: це олія, темпера, паталь, соус, вугілля, туш та навіть кава, змішані техніки тощо. Триватиме виставка «За покликом серця» до 23 березня 2018 року.

16.03.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *