Роботи неперевершеного Де Вальде

Цього літа Rijksmuseum покаже роботи першого в історії великого ретроспектива Адріана ван де Вельде (1636-1672), одного з найбільших пейзажистів Золотого століття. На виставці представлені шістдесят картин, попередні дослідження і малюнки талановитого художника, який трагічно загинув молодим. Вони походять з приватних колекцій та з музеїв, включаючи Лувр, Галерею старих майстрів в Касселі, Музей Тіссен Борнеміса Мадрид, Mauritshuis  і Британського музею.

Більшу частину свого короткого життя - він помер, коли йому було всього тридцять п'ять -  митець вважався одним з найбільших художників сімнадцятого століття. Протягом свого життя він був відомий як видатний художник людей і тварин. Його посмертна слава проіснувала до середини двадцятого століття. Сьогодні публіка ледь знає про його імені, і Rijksmuseum вирішив виправити цю ситуацію.

Шістдесят робіт на виставці - тридцять сім малюнків і двадцять три картини -  походять з державних і приватних колекцій в Нідерландах і за кордоном. Слід особливо відзначити The Beach at Scheveningen, яку він написав, коли йому було двадцять один рік.

Щедро ілюстрована книга супроводжує виставку. Це перший комерційно доступна публікаціїяпро Адріаном ван де Вельде. Життя художника кар'єра і художній фон склдають близько сорока записів, що описують всі  шістдесят робіт. Як і в виставці, акцент робиться на візуальному багатстві роботи і методі  роботи художника. Відвідувачі виставки і читачі книги будуть відчувати, що вони спостерігають за всім через плече художника.

29.06.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *