Роботи Катерини Косьяненко представлять у Музеї історії міста Києва

Катерина Косьяненко – киянка і не дивно, що ця виставка – це її освідчення в любові до рідного Міста. Картини художниці – уявний образ Києва, його живописна інтерпретація. На виставці будуть представлені урбаністичні пейзажі, жанрові твори та картини  з осучасненими іконописними сюжетами. Серію «Оболонські святі» очолює небесний покровитель Києва – Архангел Михаїл, що їде верхи на білому коні («Михайло», 2012), мандруючи сучасним містом. А модернізовані святі Ірина та Тетяна вдало вписані авторкою в сучасне архітектурне середовище популярного спального київського району. Делікатні натяки, щирі відчуття, несподівані образи.

Авторський професійний живопис без лубочних, банальних сюжетів «для туристів». Але це Київ: його неповторні вулиці, своєрідний темперамент, особлива атмосфера, душевні старенькі  дворики-примари, пам’ятки архітектури, величні історичні пагорби, зіпсовані свічками-висотками,  та різний люд, що живе в місті - кияни та гості. На картинах - те, що збереглося, те, що закарбувалось в пам’яті, те, що нафантазовано авторкою. Люди. Вражені, сумні, веселі, доброзичливі, а інколи й не дуже.

На виставці можна побачити ретроспекцію та нові картини Катерини: мрійливу «Зупинку «Парадайз» (2012) з квітучими каштанами-символами Міста; бетонні багатоповерхівки, перетворені на арт-об’єкти; середньовічні персонажі в «Прогулянці з монстрами» (2016); елегійний, містичний булгаковський «Вечір» (2017), що демонструє величні київські пагорби; вишукані дівочі постаті картини «Селфі» (2017), які позують на фоні неповторних київських краєвидів; ефемерний прозорий «Автобус» (2017), що мандрує Містом з  фресковими персонажами-пасажирами.

Катерина Косьяненко - живописець, випускниця Національної академії мистецтва і архітектури, магістр живопису, член Національної спілки художників України. Персональна виставка живопису в музейно-виставковому центрі «Музеї історії Києва» - двадцять четверта в  творчій біографії художниці.

23  персональні виставки живопису художниці пройшли в Україні, Франції (Париж та Ніцца), ОАЕ (Абу-Дабі), Польщі (Краков, Варшава та Ольштин).

 

Адреса: Музейно-виставковий центр «Музей історії міста Києва»

(вул. Б. Хмельницького, 7)

 

Ukraine Art News рекомендує:

МАСШТАБНА ВИСТАВКА АЙ ВЕЯ ВІДКРИЛАСЯ НА ВУЛИЦЯХ НЬЮ-ЙОРКА

В УЖГОРОДІ СТАРТУВАЛА ВИСТАВКА ЛАУРЕАТІВ МОЛОДІЖНОГО КОНКУРСУ З ЖИВОПИСУ "СРІБНИЙ МОЛЬБЕРТ"

 

 
18.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *