Проект LOVE.contemporary стартує у столиці

2 березня в Музейно-виставковому центрі “Музей історії Києва” відкривається виставка LOVE.contemporary. Експозиція триватиме до 2 квітня.

Проект LOVE.contemporary пропонує представникам новітнього українського мистецтва висловитися про кохання як про одну з основних рушійних сил нашого буття. 31 художник, 15 пар – пропонують глядачеві свій погляд на вічні цінності.

“Одне з ключових понять усіх філософських систем і гуманістичних релігій останніх чотирьох тисячоліть історії і Заходу, і Сходу, безсумнівно, фундаментальна тема у світовій культурі та історії мистецтва – це любов, — говорить куратор проекту LOVE.contemporary Юлія Нужина. — Виклик попрацювати з цією темою прийняли українські художні пари, представники вітчизняного сучасного мистецтва різних поколінь з усієї країни. І кожна пара стала успішною у тому числі й завдяки такій категорії як кохання”.

До участі у виставці куратор Юлія Нужина запросила 15 пар українського контемпорарі арту. Єдиним учасником без пари став художник Роман Жук — спеціальний гість, чия екстравагантна інсталяція у формі серця зустрічатиме відвідувачів виставки на першому поверсі Музею історії Києва. На виставці будуть представлені живопис, графіка, фотографії, інсталяції та відео-арт.

“Цей глибоко особистий проект для кожного з учасників є надзвичайно важливим і для  ZenkoGallery. Адже без любові, в тому числі й до мистецтва, у нас би нічого не вийшло, говорить Адріан Афтаназів, співзасновник ZenkoGallery.— Цього року виставка LOVE.contemporary стане першим проектом  нашої галереї у столиці”.

Куратор проекту: Юлія Нужина

Партнери проекту: Фонд культурних ініціатив ArtHuss, музейно-виставковий центр “Музей історії Києва”

Учасники проекту:

Аліна Прищепа та Андрій Ахтирський, Тереза і Михайло Барабаш, Ірина Бережко та Bondero, Тетяна Малиновська та Артем Волокітін, Анастасія Лойко та Володимир Гуліч, Ната Трандафір та Ігор Гусєв, Ольга Сабко та Михайло Завальний, Сюзанна Клаузен та Павло Керестей, Дар'я Кольцова та Роман Михайлов, Тетяна Щеглова та Роман Новен (група Synchrodogs), Франсуаза Оз та Богдан Перевертун, Ілона Сільваші та Ярослав Присяжнюк, Марина Скугарєва та Олег Тістол, Емма та Руслан Тремби, Маша Шубіна та Ілля Чічкан. Спеціальний гість — Роман Жук.

 

 

24.02.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *