Персональну виставку Володимира Яковця відкрили у Черкасах

19 травня у Черкаському обласному художньому музеї відкрилася виставка черкаського художника Володимира Яковця «Таємне».

Таємне – це те, що приховане від інших, про що можна лише здогадуватися, невідоме, інтригуюче. Мистецтво теж таїнство. Воно змістовне, проникливе, зворушливе і створюється художником для глядача, який спостерігає, замислюється і вибудовує власний світ. А світ – він різнобарвний і суперечливий, руйнує і творить, зачаровує і спонукає.

Автор виставки пропонує зануритися у вічні, таємні теми гармонії та краси світу, акцентуючи увагу на античності та європейській архітектурі, на особливих, актуальних образах війни, миру, дітей.В українському мистецтві кінця ХХ століття Володимира Яковця називають одним із яскравих представників «Нової хвилі». Він є лідером авангардного мистецького гурту Черкащини протягом останніх двадцяти років. Йому притаманна активна творча позиція, невичерпність ідей, виняткова працездатність. У творчих пошуках Володимир Яковець звертається до фотографії, інсталяції, перфомансу.

 

Мистецький досвід художника сформувався на основі постмодернізму. Звідси – інакомовність, умовність, різноманітні експерименти в царині кольору.

Тло його робіт – це ускладнений простір ліній, плям, геометричних фігур, що є складовою авторської техніки Яковця. Художник синтезує на одному полотні стилі і напрямки, створює особливий візуальний ефект від направленого світла.

Володимир Яковець - член Національної Спілки художників України з 1990 року. Народився 14 жовтня 1960 р. у м. Черкаси.

Закінчив Ужгородське училище прикладного мистецтва у 1980 р. З 1983 року працює викладачем у Черкаській дитячій художній школі імені Д. Нарбута.

З 1994 р. є організатором молодіжних виставок і пленерів. Активний учасник міжнародних та республіканських творчих акцій. Учасник виставок в Україні, Росії, Польщі, Бельгії, Норвегії, Швеції, Данії, Іспанії, Італії, Австрії, Німеччині, Канаді і США. Куратор арт-проектів «Вікторія», «Антракт», «Еротика в мистецтві», пленеру «Софіївка-2000».

У 1998 році Володимир Яковець отримав звання «Людина року» за кращий художній проект. Його роботи знаходяться в колекціях Ватикану, Національному художньому музеї (м. Київ), в музеї нонконформістського мистецтва (м. Санкт-Петербург), Дирекції австрійського телебачення (м. Відень), в посольстві Польщі (м. Київ) та багатьох приватних колекціях.

 

22.05.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *