На Закарпатті стартувала виставка дитячих талантів

У виставковій залі Мукачівської дитячої художньої школи імені Мункачі відкрилася виставки вихованців харківської художньої студії «AzaNiziMaza». В експозиції під назвою «Мамо, увімкни світло» представлено понад 40 робіт, виконані дітьми віком від 7 до 14 років.



Харківська школа майстерності славиться на всю Україну своїм нестандартним методом навчання. Сам процес освоєння азів мистецтва відбудеться не через звичне академічне навчання, а у формі спілкування, дискусії, ігор. Засновник студії Микола Коломієць вважає, що так краще можна розвивати потяг до мистецтва. 



Відомо, що експозиції «Мамо, увімкни світло» вже кілька років. На Закарпатті вона представлена вперше. «Тематика виставки – окремі дитячі страхи. Наші учні малювали ці роботи якраз у період заворушень у Харкові в 2014-му році – після подій Майдану та на початку війни. Наша студія якраз знаходилася в епіцентрі подій – поблизу Російського посольства. Були такі дні, коли діти не могли просто дістатися до студії. Звісно, через всі ці події вони переживали, адже бачили насилля на вулицях. Вони відчували пресинг і розуміли, як війна може змінити їхнє життя. Ці відчуття, цей настрій учасники студії передавали на своїх картинах. Коли все завершилося, ми побачили, що тема страху і напруження – дуже цікава з мистецької точки зору. Це своєрідний документ тієї епохи», - поділився Коломієць. Експозиція «Мамо, увімкни світло» в Мукачівській художній школі імені М. Мункачі триватиме до 28 травня 2018 року.

18.05.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *