Музей історії Києва представить виставку «Marry me!/Виходь за мене!»

8 грудня Zenko Gallery представить іронічний жіночій проект сучасного мистецтва «Marry me!/Виходь за мене!». Відкриття відбудеться о 18:00, на третьому поверсі Музею історії Києва. Виставку можна відвідати до 8 лютого, 2018.

У проекті художниці іронізують над усталеними стереотипами про те, чого очікують один від одного чоловік та жінка у стосунках та сучасному житті. Тема рівності статей та соціальної дискримінації жінки, продовжує викликати у світі постійні дискусії. Ці питання безпосередньо пов’язані із стійкими гендерними стереотипами з обох сторін.

У своїх роботах українські художниці привертають увагу до серйозних тем через їх метафоричну візуалізацію засобами мистецтва. На виставці покажуть живопис, відео-арт, фотографію, скульптури та інсталяції.

Учасниці проекту: Аліна Федотова, Наталія Рой, Маша Шубіна, Ганна Москалець, Ганна Киселева, Белла Логачова, Тетяна Колесник, Аліна Копиця, Анастасія Подерв’янська, Ніна Мурашкіна, Лариса Стадник, Ольга Селищева, Ганна Надуда, Тая Галаган, Альона Кузнєцова, Ілона Сільваші, Тетяна Маліновська, Анастасія Лойко, Марина Скугарєва, Маша Куликовська, Наталя Луговська, Тереза Барабаш, Анна Бекерська, Олена Домбровська, AltalunaArtGroup.

Автор ідеї та куратор – Тетяна Маліновська, співкуратор – Юлія Нужина.

Координатор проекту – Яна Афтаназів.

відкриття виставки

Чи лишаються слова «виходь за мене» тою фантастичною, очікуваною мрією, на здійснення якої чекає сучасна жінка? Чим в наш час є інститут шлюбу з точки зору жіноцтва? Українські художниці пропонують своє бачення актуальних тем.

На відкритті на глядачів чекає мистецький перфоманс “No!”, який представить художниця Ніна Мурашкіна за участі українського дизайнерського бренда GOLETS, та спеціальний коктейль #marryme від Baileys.

06.12.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *