Молоді художниці покажуть мегаполіс у техніці timelapse

27 листопада, у вівторок, у просторі міської галереї «Лавра» відбудеться відкриття експозиції «Мегаполіс. Timelapse». Виставка проходитьу рамках проекту «Свіжий погляд». Свої роботи представлять дві молоді художниці, переможниці конкурсу, який проводить галерея Лавра та представники художніх спільнот за ініціативою та підтримкою КМДА серед випускників художніх вишів.

 

В експозиції будуть представлені оригінальна графіка та відео-роботи Анни Дубовик та колажі і арт-об’єкт Злати Новикової.

Ритм життя та розвитку світу невпинно зростає. Ми знаходимося в постійному русі, бажаючи побачити більше,  встигнути швидше, не пропустити головного,не залишитися осторонь. Життя проходить у стилі тimelapse-відео. Світло неону, яскраві паралелі автобанів, картинки реклами, які змінюються щохвилини на біл-бордах, карнавальна розкіш вітрин, шум автомобілів, поїздів, літаків – це все,  в решті-решт, залишається у підсвідомості лишеабстракцією – геометричним образом з ліній та кольорів. А чи є у цьому мегаполісі сучасності, у цьому timelapse-роликужиття місце людським почуттям? Як відчуває себе людина у вирі шалених швидкостей і змін? Чи зможе вона не залишитися лише штрихом у складній геометрії мегаполісу? Такі питання підіймають у своїх роботах художниці – учасниці проекту і запрошують глядачів до діалогу, пропонуючи залишити свої думки в інтерактивних полотнах «Мегаполіс - Любов» та «Мегаполіс - Ненависть».

 

Абстрактні роботи Анни Дубовик є певним узагальненням сучасності. Використовуючи glitched-ефект у геометричних формах, художниця намагається передати свої відчуття про спотворення цінностей, яке, на її думку, неминуче при такому ритмі існування.Колажі Злати Новикової додають у цей ритм ліричні нотипереживань особистості, яка намагається знайти себе, не загубитися у вирі мегаполісу під назвою життя.

 

Тетяна Міронова, директор Київської міської галереї мистецтв «Лавра»: «Розпочинаючи проект «Свіжий погляд», організований за підтримки КМДА, ми сподіваємося не лишезнайти та відкрити нові таланти серед молодиххудожників, а й дати їм можливість побачити свої роботи з іншої точки зору –у галерейній експозиції, відчути всю відповідальність творця перед глядачем».

 

Про художниць:

Злата Новикова – випускниця Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури у Києві. 

Анна Дубовик – випускниця Харківського Національного університету будівництва та архітектури.

 

Про проект «Свіжий погляд»

Керуючись ініціативою департаменту культури КМДА, Київська міська галерея мистецтв «Лавра» розпочинає проект “Свіжий погляд” –  виставки кращих випускників художніх вишів Києва.

Мета проекту – надання можливості представити свої роботи у груповому чи сольному проекті випускникам мистецьких вищих навчальних закладів міста.

Джерело

26.11.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *