"Камо грядеши?": персональна виставка Любомира Медвідя

Любомир Медвідь – жива легенда львівської школи живопису. Глибокий екзистенціалізм його робіт формував і надалі формує філософський вектор українського мистецтва. Вперше в галерейному просторі Києва «АВС-арт» представляє широкому загалу персональну виставку майстра й надає можливість поспілкуватися наживо з унікальною особистістю – народним художником України, лауреатом Національної премії України ім.Т.Шевченка; культурологом, педагогом, одним із провідних фахівців теорії і практики синтезу мистецтв.

Проект «Камо грядеши?» об’єднує вибрані полотна із серії «Блудний син», тема якого стала визначальною для всього мистецького доробку Любомира Медвідя й опрацьовується та візуалізується в його картинах-притчах, починаючи з 1960-х років. 


«Як мішень, ідея й мета Блудного сина давно зависали над моєю автосугестією. Я знав, що достатні відомості не дають належних підстав добре знати його, і ще менше – вірити в нього, в його навернення з блудних доріг. Знав, що його провина глибоко задавнена й скрита, що не одне дослідницьке око нічого так і не розібрало в матеріалах слідства про нього, а найталановитіші з адвокатської братії упродовж тривалих судних баталій часто губили й розпорошували аргументи захисту. Як Блудний син він завжди видавався мені, безумовно, найдосконалішим і найзагадковішим серед підозрюваних людських синів…

 
Митець – не те, що розвага, лише те, що зобов’язання. Воно сутнє так, що немає в ньому ДО, і немає ОПІСЛЯ, і, можливо, тільки в ньому дорога Блудного сина має свій найпривабливіший, хоча невпізнаний сенс», – Любомир Медвідь.


Про автора:

Любомир Медвідь народився 10 липня 1941 рокув с.Варяж Сокальського району, що на Львівщині.У 1965 році закінчив Львівський інститут прикладного і декоративного мистецтва за спеціальністю «художня кераміка» (педагоги: Р.Сельський, К.Звіринський, В.Манастирський, Д.Довбошинський).

 

Професор кафедри монументально-декоративного живопису Львівської національної академії мистецтв. Заслужений діяч мистецтв України (1987), народний художник України (1999), академік Національної академії мистецтв України (2006), лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка (2014).


Живе і працює в смт Рудне Залізничного району м. Львова.


Відкриття виставки – 27 листопада 2018 о 18 годині, галерея AВС-арт


Наша адреса: м. Київ, вул. Глибочицька, 32-В, 3-й поверх.

Виставка працює 27 листопада 2018 – 11 січня 2019 з 12:00 до 19:00 щодня, крім неділі та понеділка.

Вхід вільний.


Контактний телефон: +380 (44) 359 11 33.

E-mail: gallery.avsart@gmail.com 


Сайт: www.avsart.com.ua
Сторінка у Фейсбуці: @avsart.gallery

 

 

Джерело

27.11.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *