Як світ готується до головної виставки в Дубаї

Вже відомо, як будуть виглядати павільйони Австрії, Нової Зеландії, Іспанії, Великобританії, США, Люксембургу та ОАЕ від провідних дизайнерських бюро світу.

Йде інтенсивна підготовка до Всесвітньої виставки 2020 року в Дубаї. Вперше за 170-річну історію події, виставка пройде в регіоні Близького Сходу, Північної Африки та Південної Азії. І хоча до неї ще півтора року - вона відбудеться з 20 жовтня 2020 по 10 квітня 2021 року, країни вже не тільки активно вибирають архітекторів своїх павільйонів, а й затверджують проекти, видання Arch Daily показало перші з них. Тема виставки - Об'єднуємо розуми, створюємо майбутнє. Всього у виставці візьме участь 180 країн, передбачається, що за п'ять місяців її відвідає понад 25 млн. гостей з усього світу.

Австрія

Для створення Австрійського павільйону запросили конструкторське бюро Penda and Smartvoll. Їх проект називається Джерело всього. Павільйон буде виглядати як гігантський водяний млин, усередині якої циркулює вода. Австрія покаже приклад, як стильно і технологічно можна окропити пустелю Дубая.

Image Courtesy of Penda and Smartvoll

Нова Зеландія

Проект павільйону Нової Зеландії носить назву - Турбота про людей і місця. Над ним працює архітектурна фірма Jasmax. Дизайн павільйону натхненний культурою маорі, корінного народу країни.

Image Courtesy of Jasmax

Великобританія

Відзначена безліччю нагород в галузі архітектури та дизайну, архітектор і дизайнер Ес Девлін OBE створить для Великобританії павільйон з дуже романтичною назвою Поетичний. Він буде символізувати досягнення країни в створенні штучного інтелекту і освоєнні космосу. Конструкція павільйону транслюватиме символічне послання у Всесвіт.

 

Image Courtesy of Es Devlin

США

Цей павільйон побудує архітектурне бюро Fentress Architects. Його тема - Що тобою рухає, і він має відображати американську культуру і технології. Дизайнерам поставлене ​​завдання через форму і колір створити потужну метафору динамічності американської культури, цінностей, винахідливості, прогресу і інновацій.

 

Image Courtesy of Fentress Architects

Іспанія

За іспанський павільйон візьметься бюро Selgascano and FRPO. Це буде дев'ять надувних жовтих циліндрів, скріплених сталевими конструкціями. Всередині його зроблять схожим на площу, характерну для більшості іспанських міст. Він стане громадським парком, де можна буде відпочити, пообідати, посидіти в барі.

 

Image Courtesy of Selgascano and FRPO

 

Люксембург

Тема національного павільйону Люксембурга - Можливості. Він відображатиме історію, сьогодення і майбутнє цієї невеликої держави. І дуже нагадувати країну - такий же маленький і амбітний, інтригуючий і обнадійливий, і, звичайно ж, щедрий і відкритий. Павільйон, який називається Нехай все вийде готує бюро Metaform.

Image Courtesy of Metaform

ОАЕ

Зверху національний павільйон ОАЕ виглядатиме як крила сокола, складені в стрімкому польоті, ніби нагадуючи про те, що країна завжди славилася досягненнями в соколиного полювання і при цьому підкреслювати глобальність нинішнього світу. Дизайном павільйону займається сам Сантьяго Калатрава.

Image Courtesy of Santiago Calatrava

05.10.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *