Художня виставка митців "подарує" незабутні враження

Музей сучасного мистецтва України відкриває виставку під назвою «В контражурі» у рамках проекту «Семейные ценности – родинні зв’язки». Цього разу на осуд глядачів буде представлено доробок багатогранних митців – Марти Базак та Миколи Яковини. Не дарма кажуть, що талановита людина талановита в усьому. Це твердження справедливе для неординарних, нестандартних, дуже працьовитих особистостей, якими вони є.

Галичанка Марта Базак вивчала малюнок, живопис, фотосправу, мистецтво шрифту та плакату. Працюючи завідувачем відділу Коломийського музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття, писала статті про народне мистецтво. Брала участь у найпрестижніших міжнародних бієнале – DelBelloGallery в Торонто, «Імпреза» в Івано-Франківську, «Гобелен і мистецтво ткацтва» у Турне та «Сучасне українське мистецтво. Твори мисткині зберігаються в Національних музеях Києва, Москви та приватних колекціях в України, Канади, Німеччини, Польщі, Росії, США, Франції. Микола Яковина - автор вітражів у Івано-Франківській обласній бібліотеці. Поєднуючи мистецтво, громадську та політичну діяльність, пан Микола дбає про збереження історичної та культурної спадщини України.



Виставка «В контражурі» не залишить байдужим нікого, прекрасні роботи пані Марти порадують око, а твори пана Миколи змусять заглибитись у роздуми. Так світло й тінь доповнюють одне одного, а контражур виводить на передній план головне і посилює відчуття простору – простору для осмислення, здивування, захоплення…Виставка триватиме з 5 квітня по 13 травня 2018 року.

28.03.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *