Художниця з Каліфорнії представить свій мистецький проект у Львові

24 червня, у суботу в Національному музеї у Львові імені  Андрея Шептицького відбудеться відкриття мистецького проекту RECYCLED” (“Повторний цикл”) художниці VALYA (Каліфорнія, США). Мистецький проект проходитиме у рамках фестивалю ALFA JAZZ FEST” – 2017. Цю мистецьку  ретроспективу сформують близько 40 робіт відомої американської художниці українського походження. До  експозиції увійдуть також твори останніх років: “Права-Ява-Нава”,  “Клітинна пам'ять” і “БАБА”.  Виставка презентує вершину мистецьких візій і творчих інспірацій художниці. “Як алхімік, що перетворює базові матеріали у золото, я трансформую мої кармічні, глибинні емоції і почуття у мистецтво”, –– стверджує Валентина.  

Кожен із п’яти залів музейного простору буде присвячено певному розділу із життя мисткині. Експозиція винятковим чином поєднає інноваційне, захоплююче розмаїття матеріалів і технік, володіння якими демонструє  VALYA у своїх останніх роботах, із ранніми, народженими на рівні більш підсвідомого, інтуїтивного творчого процесу.      

Про VALYA

Народилася на Волині(Україна). Навчалась у львівському державному інституті прикладного і декоративного мистецтва(тепер- Львівська національна академія мистецтв). Упродовж понад двадцяти років працювала дизайнером у сфері текстильного виробництва. Від 1996 року обійняла посаду професора Київського національного університету культури і мистецтв. 2000 року виїхала до США. 2006 року відкрила власну студію у Каліфорнії. Відтоді стала акивною учасницею виставкового процесуй експонуваласвої твори у провідних мистецьких осередках.

 

20.06.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *