«Help me Cheesus»: нова виставка Андрія та Микити Цоя

Художники Андрій Цой і Микита Цой представляють спільну виставку «Help me Cheesus», що включає живопис Андрія Цоя з серії «Satisfaction syndrome» та художні роботи Микити Цоя з серії «Headbangers». Її відкриття відбудеться 2 листопада о 19.00 у МВЦ «Музей історії міста Києва».

 

Батько і син - два покоління художників, які ділять між собою не лише одне прізвище і мистецьке покликання, а й жагу до дослідження постійних трансформацій реальності і життєвих процесів у цілому.

Андрій Цой в серії «Satisfaction syndrome» методом символічного відображення аналізує світ не з поверхневого зовнішнього чи прихованого внутрішнього боку, а намагається проникнути в його підсвідомий зміст, де зовнішнє і внутрішнє ніби поєднуються, перетікають одне в одного, формуючи окрему спільну реальність. Своїми роботами автор вимагає сатисфакції від сучасного суспільства, моралі та релігії, критикує інформаційний канібалізм та «фейковість», тобто несправжність сьогодення. Картини сповнені виклику та прихованих сенсів, дуальності та психоделіки.

 

Микита Цой у серії робіт «Headbungers» досліджує людське тіло не стільки з анатомічної точки зору, скільки з його реакцій на навколишнє середовище і вплив соціуму. Художник використовує тілесність як експериментальний матеріал, що трансформується зі свого природнього «ідеального» вигляду у стан, сформований зовнішніми чинниками, які у свою чергу перетворюються у внутрішні ідеї, що постійно то нашаровуються, то нівелюються всередині людського тіла, спонукаючи його до зовнішніх трансформацій. Це своєрідна психосоматика, динаміка, перманентна експресія.

Микита Цой "Nike", 90Х50, 2018

 

Симбіоз цих двох серій не лише інтерпретує реальність через призму символізму, міфології та життєвого досвіду, а й формує своєрідний діалог двох художників на схожі теми.


Про авторів:

Андрій Цой є одним з найцікавіших сучасних українських художників. Член спілки художників, старший викладач кафедри живопису і композиції Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. Його роботи були успішно представлені на виставках, збережені в приватних і галерейних колекціях України, Іспанії, Литви, Румунії, Йорданії, США, ОАЕ, Італії, Канади, Франції, Чехії, Китаю.

 

Микита Цой – перспективний молодий художник, який ще з дитинства бере участь у різноманітних виставках. Закінчив Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури, навчався в майстерні живопису та храмової культури ім. М. Стороженка. Є членом молодіжної спілки художників України. Живе та працює у Києві.

 

Експозиція триватиме до 14 листопада.

 

Джерело

03.11.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *
вик
07.11.2018
порожнеча імітує сенс