Гравюри "укійо-е" японських майстрів відкрили в "Чернігові стародавньому"

В приміщенні колегіуму Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній" сьогодні відкрилася виставки японської гравюри укійо-е під назвою "Світ кабукі".

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила завідувач науково-просвітницького відділу установи Алла Гаркуша.

"Виставка щойно відкрилася. Презентував унікальну експозицію секретар з питань культури Посольства Японії в Україні Хошіно Юічі. Приємно, що він говорив українською мовою", - сказала Гаркуша.

За її словами, виставки, присвячені японській культурі, в останні роки в заповіднику не рідкість. Раніше тут презентували каліграфію, предмети ужиткового мистецтва, ляльки, зброю.

За інформацією офіційного сайту заповідника, виставка "Світ кабукі" презентує одне з виняткових явищ японського і світового мистецтва - японську гравюру укійо-е. В 1997 році відповідна колекція була подарована Посольством Японії  Національному художньому музею України. Пізніше її частина розійшлася по інших музеях, але в художньому залишилося 167 творів майстрів школи Утагава - найвизначнішої і найбільш впливової у цьому жанрі в Японії ХІХ століття.

На виставці у Чернігові представлено близько 70 робіт представників школи Утагава. В їх числі - роботи Утагава Кунійосі (1798-1861), який вважається останнім великим майстром укійо-е і одним із найбільш талановитих авторів образів акторів театру кабукі.

20.06.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *