Графіку молодого покоління українських художників показали у Dymchuk Gallery

Dymchuk Gallery розпочинає 2018 рік виставкою графіки молодих українських художниць Крістіни Ярош і Анни Ходькової, які працюють разом як Etching Room #1. На виставці будуть представлені як індивідуальні роботи двох авторок, так і спільні, а також низка знайдених об`єктів, які стали прототипами чи надихнули на створення графічних робіт.

В цьому проекті Ярош і Ходькова досліджують публічний простір міста, з якого за допомогою точності, нюансованості та контрастності графіки виділяють окремі елементи, чи це будівля, чи натовп людей чи емалева табличка часів СРСР. Розташовані в «порожньому» просторі паперу, позбавлені контексту, ці елементи проступають у всій своїй повноті і розкриваються перед глядачем. Тим не менш, ця здавалось би медично проведена операція вичленування окремих об`єктів не приводить до того, що графіка стає  безжиттєвою та відстороненою, навпаки – в ній проявляється внутрішнє життя зображуваних об`єктів. Часто порожній простір заповнюється написами чи дрібними елементами, фігурами, які здаються сторонніми, однак всі разом вони створюють гармонічний простір графічного аркуша.

димчук

Анна Ходькова. Із проекту «Обережно, просто так»

Переплетення вигаданого і справжнього світів як художній засіб характеризує практику Ярош і Ходькової, і проект «Обережно, просто так» – не виняток. Назва ж, безумовно, апелює до численних залишків минулих епох, в першу чергу радянської: табличок в під`їздах, на будинках і дверях громадських закладів з попереджувальними чи спонукальними написами.

Побачити виставку можна буде з 18 січня до 26 лютого.

Крістіна Ярош

Народилася 1994 р. в Києві. Закінчила відділення книжкової графіки видавничо-поліграфічного інституту НТУУ “КПІ ім. І. Сікорського”. Разом з Анною Ходьковою відкрила графічну майстерню “Etching Room #1” (2016). Учасниця численних виставок в Україні та за кордоном. Живе та працює в Києві.

Анна Ходькова

Народилася 1990 р. у м. Шостка. Закінчила Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури, відділення вільної графіки (2016). Працює в техніках офорту, ліногравюри, шовкографії, монотипії, каліграфії і т.д. Разом із Крістіною Ярош заснувала графічну майстерню “Etching Room #1”. Живе та працює в Києві.

19.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *