Емоційні картини Євгена Семенюка прикрасять Gallery Rivera

У миколаївській Gallery Rivera відкрилася виставка київського художника Євгена Семенюка під назвою "Не просто гра". Автор презентував понад 30 картин, створених переважно у 2016-2017 роках. Одна з серій робіт має назву "Селфі з прибульцем". Євген Семенюк звертає увагу на важливість різноманітності в суспільстві й розширення існуючих меж уявлень про людей.

"Щоб зустріти прибульця, сьогодні не потрібно летіти в іншу галактику. Кожен може побачити його у своєму місті. Кожен здатний відчути себе прибульцем, якщо поїде в інше місто, іншу країну, де існують свої культурні уявлення, світорозуміння, де люди мають інші риси обличчя... Іноді дуже корисно відчути себе іншим. Не гвинтиком у чиємусь механізмі, а індивідуумом. Таким чином я пропоную альтернативний погляд на оточення. Адже це ще велике питання, хто більший прибулець: персонажі моїх картин чи люди навколо нас", - зазначив художник Семенюк.

Друга серія картин - "Мальовані хайку" - відсилає до східної філософії та медитативних практик. Автор навмисно використовує лише три кольори й вільний малюнок, щоб передати свої ідеї. Аби ніщо не відволікало увагу глядача від суті. При цьому Семенюк наполягає, що його уявлення не найважливіше. Головне, що відчувають глядачі, що вони самі читають у його картинах, про що замислюються, розглядаючи сюжети. "Кожен з моїх персонажів перебуває у певному емоційному стані. А ситуації, в які вони потрапляють, - радше алегорія з приводу реалій нашого життя. Але роботи мають інші смислові шари. Наприклад, картина "Продавець перлів" - це ще й Час - безжальний скупник, якому ми приносимо перлини нашого життя, сподіваючись на справедливу оцінку. Або "Орфей", що зачаровує своїм співом Смерть і збирається показати їй непристойний жест, - це ще й міркування про сенс життя, про одвічне бажання людини відкласти свою останню годину", - зазначив Євген Семенюк. Виставка “Не просто гра” триватиме до 18 травня включно.

19.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *