Експозиція Володимира Гарбуза "розкриває" магію весни

Арт-галерея «Мануфактура» презентує виставку «В обіймах весни» художника Володимира Гарбуза, на якій буде представлено живописні та скульптурні композиції автора. Його творчість є визначним надбанням української образотворчої спадщини, а ім’я живописця вже увійшло до історії мистецтва нашої країни.

Роботи митця вирізняє жанрове розмаїття та технічна багатогранність. Володимир Гарбуз працює в галузі книжкової та станкової графіки, живопису та скульптури.
Основу експозиції складають живописні пейзажі – один з улюблених жанрів художника, але це не краєвид у традиційному розумінні. Його зображенню властива багатоманітність експресії й кольору. Вони немов прориваються за межі усталеної форми та площини, розповсюджуються у просторі, часі та сприйнятті глядача. Сам автор називає цей напрямок живопису космогонічний імпресіонізм. Бронзові скульптури митця, які можна буде побачити на виставці, виконані в імпресіоністичній манері. Завдяки пластичній мові він вдало передає характер моделей та моральну глибину сюжетів.

Художник – автор графічних серій на шевченківські теми – ілюстрацій до «Кобзаря», книг: «Шевченко і вічність», «Стежками до світил» та «Давидові псалми». Оцінити майстерність визнаного українського живописця та поринути у дивовижний світ його творчості можна в просторі арт-галереї «Мануфактура» до 18 травня.

19.03.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *