Дивовижне мистецтво Юрія Коваля представлять у Karas Gallery

У київській Karas Gallery вперше відкриється персональна виставка львівського художника-сюрреаліста Юрія Коваля. За словами організаторів, публіці буде представлено 10 нових масштабних робіт автора, створених у 2018 році.



«Продовжуючи тему території в останній серії зображень, я окреслюю внутрішній простір людини: її страхи, переживання, роздуми про життя, насамперед свого. Такі роздуми торкають нас доволі часто, але є життєві етапи, коли ми не відганяємо і не заміняємо такі думки, а робимо «паузу» і переосмислюємо, підсумовуємо «правильність» нашого шляху, напрямку, в якому ми рухаємося, до чого прагнемо... Проект немає чітко окресленої ідеї, він аморфний (сюжетно абстрактний). Полотна – це випадкові сцени тих чи інших життєвих моментів, які відбувались у минулому, але мов спалахи залишились у пам’яті окремими незавершеними фрагментами», – розповідає про концепцію проекту Юрій Коваль.



Безліч критиків та мистецтвознавців оцінюють Юрія Коваля як дуже перспективного автора, одного з найяскравіших українських художників молодої генерації. Його роботи знаходяться на перетині сюрреалізму та гіперреалізму. Як розповів директор галереї, Євген Карась: "Мені особливо приємно, що він є представником львівської школи живопису, моєї alma mater, яка випускає художників з сильною технікою, наповненою напругою та змістом." Захід відбудеться до 15 травня поточного року.

23.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *