Аліна Максименко представить персональну виставку

Щербенко Арт Центр розпочинає 2017 рік проектом «Титри» київської художниці Аліни Максименко. Ця виставка продовжить вже усталену традицію поєднання художницею контрастних медіа: в проекті співіснуватимуть два живописні триптихи і відео-робота. Знову тонкий і вишуканий проект зверне увагу глядача на елементи образу, які зазвичай непомітно вписуються в нього. Проте, кожен елемент несе свою цінність і може набути окремого, автономного сенсу, якщо подивитися на нього під іншим кутом.

"Титри начебто хочуть співвіднести себе з конструкцією існуючого образу – чергуються, відтворюють себе в деталях, які здатні уявити. Відтворюють образ середовища, немов комахи або рослини, що повторюють колір навколишнього світу, немов якесь інформаційне поле, що складається зі знаків і символів.

Титрами закінчується попередня розповідь і розпочинається наступна. Історія, пройшовши кульмінацію й розв'язку, залишає глядачеві можливість губитися в здогадах, перечитувати внутрішнім голосом сюжет і розчищати в подіях місце для точки або паузи. Розв'язка таїться десь за межами кадру, за рядками, що втратили свою інформативність і не підлягають прочитанню".

Проект «Титри» експонується в просторі Щербенко Арт Центру до 25 лютого включно.

18.01.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *